Pečená kapusta
Biela kapusta s chrenovou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Bielu kapustu očistíme
a rozkrojíme na štvrtiny.
Poriadne ju osolíme, vložíme do vákuovacieho vrecka, pridáme tymian, prilejeme olej a zavákuujeme. Dáme na 24 hodín do rúry vyhriatej na
80 °C.
- Pena (espuma): Do nádoby
dáme mlieko, sterilizovaný
chren a soľ. Poriadne rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Hotovú tekutinu nalejeme do sifónovej
fľaše a dáme dve bombičky.
- Do horúcej vody vysypeme
tapioku a varíme, kým nie je priesvitná. Medzitým odšťavíme
cviklu a do hotovej cviklovej šťavy
presypeme tapiokové guľôčky.
Necháme ich v nej asi 2 hodiny,
aby sa sfarbili.
- Hotovú kapustu môžeme zvrchu oflambovať. Servírujeme s penou a tapiokou.
|