Tekvicový koláč
Bezlepkový tekvicový koláč na plech
Autor receptu: novalim
Náš najnovší jesenný bezlepkový tekvicový koláč sa vám bude páčiť. Je totižto super jednoduchý.* Nepotrebujete špeciálne
kuchynské náradie. Postačia vám dve misky a varecha. Nepotrebujete ani špeciálne skúsenosti. Tento recept zvládne aj
začiatočník bez skúseností. Náš recept na vás čaká:
16 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Do jednej misy dáme bezlepkovú múku Promix PK špeciál, premiešame ju s trstinovým a vanilkovým cukrom, korením, kypriacim práškom a sódou. Do druhej misy dáme všetky ostatné prísady a metličkou ich rozmiešame, aby sa prepojili.
- Potom vylejeme mokré prísady do suchých a varechou ich zamiešame do hladkej zmesi. Ak je zmes príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou mlieka alebo smotany. Cesto nalejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a koláč pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým je na povrchu na dotyk pružný.
- Vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Bezlepkový tekvicový koláč podávame ozdobený vyšľahanou šľahačkou a ovocím physalis alebo posypaný práškovým cukrom.