Bezlepkový Snikers

Autor receptu: manka1

Recept pochádza z novej knihy 100 nových zákuskov - recepty sestry Anastázie. Dosstala som ju na Vianoce - a je veľmi prehľadne popísaná. Ako už všetci vedia - upravujem na bezlepkovú verziu - a bol dobrý.

10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto 1: Bielky vyšľaháme s kryšt.cukrom, pridáme po jednom žĺtky, nakoniec múky s práškom do pečiva a kakao. Cesto rozdeliť na dve časti, naliať do dvoch plechov vyložených papierom na pečenie - a upiecť.
  2. Cesto 2: Bielky vyšľahať s cukrom, pridať orechy, zemiakový škrob(Solamyl), múku a prášok do pečiva. Vznikne taká orechová hmota na cesto - znovu dať na plech vystlaný papierom na pečenie - a upiecť. Dostávame tri cestá - tenké - a budeme ich tzv: "skladať"
  3. Plnka: Rozmiešať žĺtky s mliekom, za stáleho miešania priviesť do varu - uvariť hustú kašičku - osladiť po uvarení - asi pol hrnčekom cukru - môže byť aj menej - podľa chuti. nechať vychladnúť. Maslo (Heru) si vyšľahať a pridať vychladnutú žĺtkovú hmotu. Vznikne nám plnka - žltá - taký krém.
  4. No a teraz sa ide skladať. Cesto 1 dať na dno plechu, naň dať 3/4 plnky žltej - rozotrieť. Priložiť cestom 2 a po položení z neho stiahnuť papier na pečenie - lepšie sa s ním takto pracuje. Na toto cesto 2 natrieme karamelové kondenzované mlieko. (ak ho nemáme môžeme použiť aj len kondenzované Salko - len ho treba deň vopred 3 hodiny uzavretú konzervu variť vo vriacej vode - ono skaramelizuje - nechá sa vychladnúť a používa sa). Bála som sa sladkosti v tom karamelovom Salku - ale bolo to dobré. Na vrch, na ten karamel položíme cesto 1 - druhé. Vrch natrieme zvyšnou 1/4 plnky a posypeme postrúhanou čokoládou, alebo posekanými orechami - kto ako má rád. U nás bola čokoláda. - no a hotovo - Dobrú chuť!