Zapekané toasty

Bezlepkové zapekané chlebíky panini

Autor receptu: novalim

Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa ho použiť na bezlepkové zapekané chlebíky Panini. Taliani, veľkí gurmáni, vedia čo je dobré a presne tak dobré sú aj tieto chlebíky. Pripraviť si ich bude vedieť aj začiatočník.

10 minút
príprava

Postup

  1. Olivovým olejom natrieme obe vnútorné strany krajcov chleba.
  2. Na celú plochu spodného krajca natrieme pesto zo sušených paradajok.
  3. Poukladáme plátky šunky, mozzarelly, paradajok a na vrch pridáme aspoň štyri lístky bazalky.
  4. Zakryjeme druhým krajcom chleba, zvrchu ešte potrieme trochou olivového oleja a zapekáme najlepšie na kontaktnom grile, kým sa toast nezlepí a nezapečie do chrumkava (čas zapekania závisí od grilu).
  5. Prípadne môžeme použiť aj toaster alebo zapiecť chleby v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.