Bezlepkové košíčky

Bezlepkové pudingové košíčky s ovocím

Autor receptu: novalim

Recept na tento efektný dezert vyzerá na prvý pohľad vcelku náročne. Opak je však pravdou.* Krehké bezlepkové cesto je rýchlo hotové, puding uvaríte raz-dva, ozdobíte ovocím a hotovo. A ak máte naozaj naponáhlo, namiesto prípravy krehkého cesta, môžete použiť aj naše hotové chladené bezgluténové linecké cesto. Výsledok bude rovnako očarujúci.

15 - 20 ks
porcií
60 minút
príprava
15 + chladenie minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si krehké cesto. V mise spolu vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovou pastou na hladký krém. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne ich zapracujeme do zmesi. Postupne pridávame preosiatu múku, kypriaci prášok a soľ. Vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré vyformujeme do gule a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, pokojne však aj na dlhšie.
  2. Kým cesto odpočíva, pripravíme si puding podľa návodu na obale a necháme ho vychladnúť. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Jemne olejom vymastenými formičkami na košíčky vykrajujeme kruhy a prstami vtláčame naspäť do formičky. Dobre pozatláčame aj po okrajoch formičiek.
  3. Formičky s cestom poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 15 minút, kým sú košíčky zlatavé. Upečené necháme vychladnúť a opatrne povyberáme z formičiek.
  4. Naplníme pudingom, poukladáme ovocie a potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Košíčky skladujeme v chlade.