Bezlepkové košíčky s karamelovou šľahačkou
Foto: novalim
Máme pre vás jeden šikovný a rýchly recept. Čo by ste povedali na košíčky z medového cesta plnené karamelovou šľahačkou a posypané opraženými lieskovcami? Poďme Zobraziť celý popisMáme pre vás jeden šikovný a rýchly recept. Čo by ste povedali na košíčky z medového cesta plnené karamelovou šľahačkou a posypané opraženými lieskovcami? Poďme sa do toho pustiť...
príprava
na 170 °C
Suroviny
Na košíčky: | |
1 bal. |
|
Na karamel: | |
150 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
Na karamelovú šľahačku: | |
3 PL hotový |
|
200 ml |
|
Na posypanie: | |
50 g (nasekané a opražené) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme karamel. V hrnci necháme na slabom ohni roztopiť cukor, keď sa sfarbí do jantárova, pridáme doň 50 ml smotany a miešame, kým sa nerozpustí. Napokon vmiešame maslo. Z hotového karamelu odoberieme 3 lyžice a zmiešame ich so zvyšnou smotanou. Necháme spolu zovrieť a potom vychladnúť (ideálne cez noc, inak sa šľahačka nemusí dať vyšľahať).
- 2
Na košíčky si premiesime medové cesto Novalim, natlačíme ho do formičiek (z jedného cesta nám vyšlo 60 malých košíčkov) a pečieme na 170 stupňoch asi 12 minút.
- 3
Upečené a vychladnuté košíčky plníme (ideálne krátko pred podávaním) vyšľahanou karamelovou šľahačkou a posýpame lieskovcami.
Tiež karamelové košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu