Bezlepkový pudingový zákusok

Bezlepkové princess rezy

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

20-25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Do snehu ručne zamiešame Zlatý krém, Universal mix a olej. Plech (40x30 cm) vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C 20 -25 minút.
  2. Cesto po upečení prevrátime na druhý papier a ten zospodu opatrne stiahneme. Necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto pozdĺžne rozrežeme na 3 rovnaké časti.
  3. Z mlieka, Zlatého krému a žĺtkov pripravíme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Môžeme prikryť potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôrka. Rastlinný tuk vyšľaháme s cukrom a postupne zašľaháme vychladnutý krém. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a spojíme s krémom.
  4. Na prvý plát cesta natrieme krém, uložíme banány nakrájané na kolieska, priložíme druhý plát a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, natrieme krém aj na boky a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.