Bezlepkové parížske rožky so žĺtkovým kakaovým krémom videorecept
Ak dostanete chuť na dobré zákusky bez lepku ako z cukrárne, máme na to jedno riešenie. Náš recept :-). Upečte si domáce
bezlepkové Zobraziť celý popisAk dostanete chuť na dobré zákusky bez lepku ako z cukrárne, máme na to jedno riešenie. Náš recept :-). Upečte si domáce
bezlepkové parížske rožky s poctivým žĺtkovým krémom s kakaom. Dezert, ktorému len málokto odolá.
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks |
|
300 g |
|
250 g mleté |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Na plnku: | |
4 ks |
|
250 g |
|
2 PL |
|
300 g |
|
Na polevu: | |
200 g |
|
asi 50 g (napr. kokosový) |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame mleté orechy, bezgluténovú múku Promix PK (alebo PK špeciál) a štipku kypriaceho prášku. V osobitnej miske začneme šľahať bielky a postupne k nim prisypávame cukor. Až keď sú bielky dotuha vyšľahané, na dva-tri razy k nim gumenou varechou vmiešame sypkú zmes z orechov. Toto cesto na parížske rožky naplníme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou, alebo len odstrihnutou špicou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame rožky.
- 2
Pečieme, resp. sušíme vo vopred vyhriatej rúre na 160 stupňoch teplovzdušného režimu (s vrtuľkou) asi pol hodinu. Upečené rožteky necháme vychladnúť.
- 3
Kým sa pečú rožky, pripravíme si plnku. Na plnku šľaháme nad parou žĺtky a cukor tak dlho, kým nevznikne bledá nadýchaná ale hustá zmes. Mixérom to môže trvať aspoň 10 minút. Odstavíme z pary a necháme ho trochu vychladnúť. V mise metličkami rozmiešame zmäknuté maslo, primiešame kakao a postupne doň pridávame po lyžiciach žĺtkový krém.
- 4
Krém naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a vlnovkovito nanášame na upečené orechové rožky. Dáme do chladničky a nechám krém úplne stuhnúť.
- 5
Na polevu nad parou roztopíme čokoládu s tukom, poriadne premiešame a do čokolády ponárame stuhnuté parížske rožky. Necháme na chladnom mieste zaschnúť a stuhnúť.
Tiež parížske rožky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu