Bezlepkové parížske rožky
Bezlepkové parížske rožky

Bezlepkové parížske rožky so žĺtkovým kakaovým krémom videorecept

novalim - fotkanovalim, 29. marca 2025. Komerčný recept.

Ak dostanete chuť na dobré zákusky bez lepku ako z cukrárne, máme na to jedno riešenie. Náš recept :-). Upečte si domáce bezlepkové Zobraziť celý popisAk dostanete chuť na dobré zákusky bez lepku ako z cukrárne, máme na to jedno riešenie. Náš recept :-). Upečte si domáce bezlepkové parížske rožky s poctivým žĺtkovým krémom s kakaom. Dezert, ktorému len málokto odolá.
Zdroj: www.novalim.sk

60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C
Bezlepkové parížske rožky so žĺtkovým kakaovým krémom (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

4 ks
300 g
250 g mleté
3 PL
štipka
Na plnku:
4 ks
250 g
2 PL
300 g
Na polevu:
200 g
asi 50 g (napr. kokosový)




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame mleté orechy, bezgluténovú múku Promix PK (alebo PK špeciál) a štipku kypriaceho prášku. V osobitnej miske začneme šľahať bielky a postupne k nim prisypávame cukor. Až keď sú bielky dotuha vyšľahané, na dva-tri razy k nim gumenou varechou vmiešame sypkú zmes z orechov. Toto cesto na parížske rožky naplníme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou, alebo len odstrihnutou špicou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame rožky.

  2. 2

    Pečieme, resp. sušíme vo vopred vyhriatej rúre na 160 stupňoch teplovzdušného režimu (s vrtuľkou) asi pol hodinu. Upečené rožteky necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kým sa pečú rožky, pripravíme si plnku. Na plnku šľaháme nad parou žĺtky a cukor tak dlho, kým nevznikne bledá nadýchaná ale hustá zmes. Mixérom to môže trvať aspoň 10 minút. Odstavíme z pary a necháme ho trochu vychladnúť. V mise metličkami rozmiešame zmäknuté maslo, primiešame kakao a postupne doň pridávame po lyžiciach žĺtkový krém.

  4. 4

    Krém naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a vlnovkovito nanášame na upečené orechové rožky. Dáme do chladničky a nechám krém úplne stuhnúť.

  5. 5

    Na polevu nad parou roztopíme čokoládu s tukom, poriadne premiešame a do čokolády ponárame stuhnuté parížske rožky. Necháme na chladnom mieste zaschnúť a stuhnúť.

Diskusia k receptu

titinil
Na obrázku sú veľmi zvláštne rožteky, najmä tým, že je každý iný. Ako by ich robila moja 9-ročná vnučka. 👎Aj tej by sa asi podarili lepšie. Možno sú aspoň chutné. 🙏😋