Parížske rožky
Parížske rožky

Parížske rožky z lieskových orieškov

Bibi a Filip Horváthovci
Bibi Škorica Bakery, 15. decembra 2022
Parížske rožky z lieskových orieškov
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 100 °C

Suroviny

6 ks
300 g
70 ml
200 g mleté
100 g
Na krém:
500 ml
1 bal.
200 g
50 ml
400 g
100 g
Na polevu:
200 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme dopenista, medzitým dáme uvariť cukrový rozvar. Do vody nasypeme kryštálový cukor a na miernom ohni zahrievame, kým nedosiahne teplotu 85 °C, prilejeme ho do bielkovej peny a šľaháme na tuhý sneh.

  2. 2

    Práškový cukor spolu s mletými lieskovými orieškami premiešame a vmiešame ručne do snehu. Hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech nastriekame rožteky alebo paličky. Sušíme v rúre vyhriatej na 100 °C asi 40 minút.

  3. 3

    Krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Po zhustnutí doň vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť, zmes občas pomiešame. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista a po lyžiciach zašľaháme čokoládový puding. Nakoniec prilejeme rum.

  4. 4

    Krém preložíme do vrecka s hviezdicovou špičkou. Krúživými pohybmi nastriekame krém na vychladnuté rožteky a dáme na 60 minút stuhnúť do chladničky.

  5. 5

    Čokoládu rozpustíme spolu s olejom a rožteky do nej namáčame. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia