Parížske rožky z lieskových orieškov
Bibi Škorica Bakery, 15. decembra 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
6 ks |
|
300 g |
|
70 ml |
|
200 g mleté |
|
100 g |
|
Na krém: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
50 ml |
|
400 g |
|
100 g |
|
Na polevu: | |
200 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme dopenista, medzitým dáme uvariť cukrový rozvar. Do vody nasypeme kryštálový cukor a na miernom ohni zahrievame, kým nedosiahne teplotu 85 °C, prilejeme ho do bielkovej peny a šľaháme na tuhý sneh.
- 2
Práškový cukor spolu s mletými lieskovými orieškami premiešame a vmiešame ručne do snehu. Hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech nastriekame rožteky alebo paličky. Sušíme v rúre vyhriatej na 100 °C asi 40 minút.
- 3
Krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Po zhustnutí doň vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť, zmes občas pomiešame. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista a po lyžiciach zašľaháme čokoládový puding. Nakoniec prilejeme rum.
- 4
Krém preložíme do vrecka s hviezdicovou špičkou. Krúživými pohybmi nastriekame krém na vychladnuté rožteky a dáme na 60 minút stuhnúť do chladničky.
- 5
Čokoládu rozpustíme spolu s olejom a rožteky do nej namáčame. Necháme stuhnúť.
Tiež parížske rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu