Bezlepkové oškvarkové pagáče

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia

Autor receptu: novalim

Koľkokrát by ste si dali oškvarkové pagáčiky a nechcelo sa vám tráviť veľa času v kuchyni? Všetci totižto vieme, že kvalitné pagáčiky potrebujú svoj čas, aby pekne vykysli, nalístkovali sa a upiekli. Práve preto, aby si mohli dať oškvarkové pagáčiky aj zaneprázdnení alebo menej skúsení, pripravili sme pre vás tento jednoduchý recept. Upečte si bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia, hotové sú o pár minút a rovnako dobre vám budú chutiť napríklad k poháru vínka.

30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oškvarky si pomelieme alebo nožom nasekáme na veľmi jemno.
  2. Zmiešame ich so žĺtkami, smotanou, soľou, korením a muškátovým orieškom. Potom pridáme múku Promix Alfa premiešanú s dvoma lyžicami pohánkovej múky Novalim a s kypriacim práškom.
  3. Varechou všetky suroviny premiešame a potom ručne vymiesime kompaktné cesto.
  4. Z cesta robíme guľky asi ako menší vlašský orech, kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a stláčame ich mriežkou na krájanie zemiakov, aby sa mierne sploštili.
  5. Potrieme ich žĺtkom, posypeme mletou rascou a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút.