Bezlepkové muffiny

Bezlepkové muffiny s orechami a malinami

Autor receptu: novalim

Na raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové mafinky s malinami a orechami.* Vďaka kyslej smotane ostanú šťavnaté a vláčne. A najlepšie na nich je to, že ich prípravu zvládne aj dieťa, tak jednoduchá je! Poďte vyskúšať náš ovocný recept.

12
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku dôkladne premiešame s mletými orechmi, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. V inej mise rozšľaháme vajcia, pridáme oba cukry, maslo a kyslú smotanu. Obe zmesi potom spojíme a spracujeme na hladké, mierne tekuté cesto.
  2. Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Do nich naberačkou lejeme cesto približne do ¾ košíčku. Do cesta potom vtláčame umyté a osušené maliny.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.