Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny s orechami a malinami
Autor receptu: novalim
Na raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové
mafinky s malinami a orechami.* Vďaka kyslej smotane ostanú šťavnaté a vláčne. A najlepšie na nich je to, že ich prípravu
zvládne aj dieťa, tak jednoduchá je! Poďte vyskúšať náš ovocný recept.
12 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Múku dôkladne premiešame s mletými orechmi, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. V inej mise rozšľaháme vajcia, pridáme oba cukry, maslo a kyslú smotanu. Obe zmesi potom spojíme a spracujeme na hladké, mierne tekuté cesto.
- Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Do nich naberačkou lejeme cesto približne do ¾ košíčku. Do cesta potom vtláčame umyté a osušené maliny.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.