Mrkvová torta
Mrkvová torta

Bezlepkové mrkvovo-orechové minitortičky s mrkvovo-čokoládovou ganache

littlesweets - fotkalittlesweets, 9. februára 2024
12-16
porcií
120 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
400 g (najemno postrúhaná)
400 g
400 ml kvalitný
270 g
140 g mleté
4 ks (veľkosť M)
1 PL
1 PL
1 PL
1 štipka
Krém:
250 g
250 ml
125 g
1 PL
1 PL
Mrkvovo-čokoládová ganache:
200 g
50 g
Na potretie korpusov:
1 pohár

Online leták

Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom.

  2. 2

    Postupne pri najnižších otáčkach pridávame žĺtky a olej, vanilkový extrakt.

  3. 3

    Ďalej zapracujeme najemno nastrúhanú mrkvu a pomleté oriešky.

  4. 4

    Nakoniec zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a mletou škoricou.

  5. 5

    Cesto pečieme na forme vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 50 minút.

  6. 6

    Ak chceme vytvoriť minitortičky, tak si z upečeného korpusu povykrajujeme jednotlivé menšie kolieska. Alebo rovnako môžete vyrobiť aj jednu veľkú tortu.

  7. 7

    Krém: Všetky suroviny vymiešame v kuchynskom robote na jednotný krém.

  8. 8

    Mrkvovo-čokoládová ganache: Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a krátko podusíme vo vode. Rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko. Nad vodným kúpeľom rozpustíme v 50 g mrkvového pyré bielu čokoládu.

  9. 9

    Vykrojené minikorpusy plníme krémom. Navrch minitortičiek natrieme mrkvovo-čokoládovú ganache.

Diskusia k receptu