Cestoviny
Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Autor receptu: novalim
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice
hokkaido, jemne pikantnú a voňavú.* S našimi bezlepkovými cestovinami chutila famózne. Či už na obed alebo na večeru, toto
jedlo si obľúbi celá vaša rodina. Čo poviete, vyskúšate?
2-3 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky aj so šupkou. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Hlavičku cesnaku zhora zrežeme, tiež pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu lesklou stranou dovnútra. Cesnak položíme na kraj plechu s tekvicou a spolu pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nezačne šupka hnednúť.
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, ale odložíme si bokom jednu naberačku vody, v ktorej sme cestoviny varili.
- Po upečení vložíme tekvicu do mixéra (niekoľko kúskov si z nej odložíme bokom k podávaniu), k nej vytlačíme upečený cesnak. Pridáme rastlinnú smotanu, šťavu z citróna, čili, muškátový orech, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je príliš hustá, zriedime ju trochou odloženej vody z cestovín.
- Cestoviny zmiešame s omáčkou, pridáme kúsky tekvice a ozdobíme listami bazalky.