Bezlepková dvojfarebná vianočka vo forme
Jednoduchá príprava dvojfarebnej vianočky v silikónovej forme.
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
30 g |
|
75 g |
|
300 ml |
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
hrsť |
|
0,5 dcl |
|
1 KL |
|
Na potretie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme kvások z droždia: Do mlieka zamiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme cca 10 minút postáť na teplom mieste.
- 2
Do misky nasypeme Bread mix white, kvások z droždia, maslo, žĺtky, soľ, škoricový cukor. Vypracujeme hladké cesto. Do cesta nakoniec pridáme vyžmýkané hrozienka a tuhý sneh z bielkov. Podľa chuti môžeme pridať aj rum. Necháme pol hodiny kysnúť.
- 3
1/3 cesta oddelíme a pridáme kakao tmavé. Kakaové cesto dáme na dno formy a na neho uložíme zvyšné cesto. 30-45 minút necháme podkysnúť.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a vianočku dopečieme ešte 20 minút. Upečenú vianočku vyklopíme z formy a potrieme vodou zmiešanou s olejom.
Tiež bezlepková vianočka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu