Bezlepková vianočka

Bezlepková dvojfarebná vianočka vo forme

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Jednoduchá príprava dvojfarebnej vianočky v silikónovej forme.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme kvások z droždia: Do mlieka zamiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme cca 10 minút postáť na teplom mieste.
  2. Do misky nasypeme Bread mix white, kvások z droždia, maslo, žĺtky, soľ, škoricový cukor. Vypracujeme hladké cesto. Do cesta nakoniec pridáme vyžmýkané hrozienka a tuhý sneh z bielkov. Podľa chuti môžeme pridať aj rum. Necháme pol hodiny kysnúť.
  3. 1/3 cesta oddelíme a pridáme kakao tmavé. Kakaové cesto dáme na dno formy a na neho uložíme zvyšné cesto. 30-45 minút necháme podkysnúť.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a vianočku dopečieme ešte 20 minút. Upečenú vianočku vyklopíme z formy a potrieme vodou zmiešanou s olejom.