Bezlepková čokoládová torta s makom a gaštanmi
			   Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 12. februára 2020
		   
		   šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 12. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V druhej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kakao, vlejeme do toho rozpustenú čokoládu, primiešame nadrobno nasekané gaštany a mak.
- 2
 Premiešanú zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi 60 minút.
- 3
 Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, zmes vylejeme na upečenú vychladnutú tortu. Tortu dozdobíme celým makom, ovocím, prípadne orechmi podľa svojej chuti. Môžeme podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Tiež čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu