Bezlepková čokoládová torta s makom a gaštanmi
Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 12. februára 2020
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 12. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V druhej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kakao, vlejeme do toho rozpustenú čokoládu, primiešame nadrobno nasekané gaštany a mak.
- 2
Premiešanú zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi 60 minút.
- 3
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, zmes vylejeme na upečenú vychladnutú tortu. Tortu dozdobíme celým makom, ovocím, prípadne orechmi podľa svojej chuti. Môžeme podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Tiež čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu