Bezlepková čokoládová torta
Bezlepková čokoládová torta

Bezlepková čokoládová torta s makom a gaštanmi

Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 12. februára 2020
Bezlepková čokoládová torta s makom a gaštanmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

10 ks
200 g
100 g
300 g
175 g
200 g pečené lúpané
200 g celý
Poleva:
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. V druhej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kakao, vlejeme do toho rozpustenú čokoládu, primiešame nadrobno nasekané gaštany a mak.

  2. 2

    Premiešanú zmes nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi 60 minút.

  3. 3

    Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo, zmes vylejeme na upečenú vychladnutú tortu. Tortu dozdobíme celým makom, ovocím, prípadne orechmi podľa svojej chuti. Môžeme podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia