Berberská kuracinka (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...ako som tak pobehoval po internete, lebo nie som odborník na Marockú kuchyňu (ešte pred týždňom som o nej skoro nič nevedel) a hľadal som nejaký dobrý recept, napadlo mi, že uvarím niečo jednoduché a dobré, ale použijem v tom korenia a suroviny typické pre Maroko...

4-5
porcie
25 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...marockú zmes korenia "ras el hanout" som nekupoval, ale v mažiari som si pripravil sám, originál sa skladá z viac ako 30 druhov korenín, ja som si pripravil základnú verziu, použil som klinčeky, škoricu, kurkumu, ďumbier, koriander, fenikel, čierne mleté korenie, muškátový oriešok, kayenské korenie a zmes garam masala... patrí tam aj bobkový list, ale ten som hodil priamo do hrnca...
  2. ...na olivovom oleji som orestoval korenie a bobkový list, po chvíľke som pridal nakrájaný cesnak a cibuľu...
  3. ...pridal som kuracie stehná nakrájané na väčšie kusy, asi 3x2,1x3,7cm. Nepodlieval som, mäso pustilo dosť šťavy, asi po pol hodinke som prihodil hrozienka...
  4. ...keď sa omáčka zredukovala, zjemnil som ju orieškom masla, podľa potreby sa môže aj podliať vriacou vodou. Takmer na záver som pridal med spojený s citrónovou šťavou a nakrájanou chilli papričkou...
  5. ...mäso je hotové, tak som pridal mandľové lupienky, na zfarebnenie petržlenovú vňať a odstavil som... podávame s marockým chlebom ...dobrú chuť :-)