Šošovica

Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca

Autor receptu: ryzasos

Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky.* Jedlo je nutrične hodnotné, bohaté na bielkoviny a ponúka delikátne spojenie chutí. Určite nevynechajte ani šťavu z limetky, ktorá dodá jedlu v spojení s exotickým korením výnimočnú chuť. Ak by ste si teda chceli ozvláštniť jedálniček, tento recept musíte skúsiť.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Beluga šošovicu a ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Potom ich v hrnci zalejeme dvonásobným objemom vody, osolíme, okoreníme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a limetkovú šťavu.
  3. Varíme ich prikryté za občasného miešania, približne 15 minút.
  4. Potom k nim vmiešame aj nadrobno nakrájané tofu a sušené paradajky. Varíme ešte 3 minúty a v prípade potreby podlejeme trochou vody, aby zmes nebola suchá.
  5. Podávame teplé spolu s nasekaným čerstvým koriandrom.