Beignety - francúzske šišky z odpaľovaného cesta
piatková príloha denníka Pravda, 28. februára 2022

Foto: Shutterstock.com
príprava
Suroviny
65 g |
|
240 ml |
|
1/4 ČL |
|
140 g |
|
4 ks |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme na stredne silnom ohni maslo vo vode. Pridáme soľ, múku a rýchlo miešame, kým nevznikne cesto, ktoré sa odliepa od hrnca. Odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť. Potom do cesta po jednom zašľaháme vajcia, kým cesto nebude hladké.
- 2
V hrnci rozpálime olej a smažíme v ňom kopcovité čajové lyžičky cesta. Smažíme asi 6 minút alebo kým nie sú z každej strany zlatohnedé. Každá šiška musí mať dostatok priestoru. Môžu sa prevrátiť samy alebo ich môžeme obrátiť pomocou dierkovanej lyžice, aby sa rovnomerne opekali zo všetkých strán.
- 3
Beignety necháme niekoľko minút odkvapkať na papierovom obrúsku a poprášime ich práškovým cukrom. Podávame teplé.
Tiež Šišky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu