Beignety - francúzske šišky z odpaľovaného cesta

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 28. februára 2022
Beignety - francúzske šišky z odpaľovaného cesta
Foto: Shutterstock.com
40 minút
príprava

Suroviny

65 g
240 ml
1/4 ČL
140 g
4 ks
Na vyprážanie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme na stredne silnom ohni maslo vo vode. Pridáme soľ, múku a rýchlo miešame, kým nevznikne cesto, ktoré sa odliepa od hrnca. Odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť. Potom do cesta po jednom zašľaháme vajcia, kým cesto nebude hladké.

  2. 2

    V hrnci rozpálime olej a smažíme v ňom kopcovité čajové lyžičky cesta. Smažíme asi 6 minút alebo kým nie sú z každej strany zlatohnedé. Každá šiška musí mať dostatok priestoru. Môžu sa prevrátiť samy alebo ich môžeme obrátiť pomocou dierkovanej lyžice, aby sa rovnomerne opekali zo všetkých strán.

  3. 3

    Beignety necháme niekoľko minút odkvapkať na papierovom obrúsku a poprášime ich práškovým cukrom. Podávame teplé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia