Šišky
Beignety - francúzske šišky z odpaľovaného cesta
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci rozpustíme na stredne silnom ohni maslo
vo vode. Pridáme soľ, múku a rýchlo miešame, kým
nevznikne cesto, ktoré sa odliepa od hrnca. Odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť. Potom do cesta po jednom zašľaháme vajcia, kým cesto nebude hladké.
- V hrnci rozpálime olej a smažíme v ňom kopcovité čajové
lyžičky cesta. Smažíme asi 6 minút alebo kým nie sú
z každej strany zlatohnedé. Každá šiška musí mať
dostatok priestoru. Môžu sa prevrátiť samy alebo ich
môžeme obrátiť pomocou dierkovanej lyžice, aby sa
rovnomerne opekali zo všetkých strán.
- Beignety necháme niekoľko minút odkvapkať na
papierovom obrúsku a poprášime ich práškovým
cukrom. Podávame teplé.
|