Banánový chlebík

Banánovo–mandľový chlebíček

Autor receptu: redakcia

40-45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme na krém. Pridáme vajcia, mlieko, vanilku a mandľový extrakt a miešame, kým sa zmes nespojí.
  2. V inej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Suché prísady pomaly pridáme do maslovej zmesi.
  3. Potom pridáme roztlačené banány, nasekané mandle a zľahka premiešame.
  4. Formu vyložíme papierom na pečenie, trochu ju vymažeme maslom a na dno nasypeme pokrájané mandle. Na to nalejeme cesto. Pečieme pri 175 stupňoch asi 40–50 minút (urobíme test špajdľou). Necháme vychladnúť, vyklopíme a podávame.