Plnené baklažány
Baklažány s mletým mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- V hrnci rozohrejeme 2 PL oleja. Pridáme mleté mäso a opekáme a miešame. Keď je mäso opečené, pridáme drvené paradajky a dusíme asi hodinu. Dochutíme soľou, čiernym korením a provensalským korením. Ragú zložíme z ohňa, necháme
vychladnúť . Potom do mäsovej zmesi primiešame ricottu.
- Baklažány umyjeme. V pozdĺže ich narežeme, ale neprerežeme ich úplne. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
- Potom baklažány v reze roztiahneme, naplníme mäsovou zmesou, zapichneme vetvičku rozmarínu a posypeme strúhaným parmezánom. Vložíme späť do rúry a dopekáme asi 30 minút, podľa veľkosti baklažánov.
|