Plnené baklažány

Baklažány s mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme 2 PL oleja. Pridáme mleté mäso a opekáme a miešame. Keď je mäso opečené, pridáme drvené paradajky a dusíme asi hodinu. Dochutíme soľou, čiernym korením a provensalským korením. Ragú zložíme z ohňa, necháme vychladnúť . Potom do mäsovej zmesi primiešame ricottu.
  2. Baklažány umyjeme. V pozdĺže ich narežeme, ale neprerežeme ich úplne. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
  3. Potom baklažány v reze roztiahneme, naplníme mäsovou zmesou, zapichneme vetvičku rozmarínu a posypeme strúhaným parmezánom. Vložíme späť do rúry a dopekáme asi 30 minút, podľa veľkosti baklažánov.