Baklažánový tatarák
Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra
Autor receptu: redakcia
V domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez problémov postaví aj jej manžel Jaro Bekr. A niekedy aj obidvaja spolu...
4 porcie |
15 minút príprava |
35-45 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažány rozkrojíme na polovice, nasolíme a uložíme ich na plech rozkrojenou stranou hore. Vložíme ich do rúry a pečieme nasucho, pri teplote 180 stupňov asi 35 – 45 minút.
- Po upečení dužinu vydlabeme vidličkou a roztlačíme ju v miske.
- Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, drvený cesnak a ku koncu zaprášime mletou červenou paprikou.
- Pridáme ajvar – asi 2 PL (ak nemáme, môže byť paradajkový pretlak), horčicu, tamari alebo sójovú omáčku a roztlačený baklažán.
- Okoreníme, (kto má rád, môže pridať aj čili), pridáme drvenú rascu a muškátový oriešok. Nakoniec môžeme pridať aj čierne olivy.
Baklažánový tatarák najlepšie chutí na hrianke alebo na bruschette.