Baklažánový tatarák

Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra

Autor receptu: redakcia

V domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez problémov postaví aj jej manžel Jaro Bekr. A niekedy aj obidvaja spolu...

4
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažány rozkrojíme na polovice, nasolíme a uložíme ich na plech rozkrojenou stranou hore. Vložíme ich do rúry a pečieme nasucho, pri teplote 180 stupňov asi 35 – 45 minút.
  2. Po upečení dužinu vydlabeme vidličkou a roztlačíme ju v miske.
  3. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, drvený cesnak a ku koncu zaprášime mletou červenou paprikou.
  4. Pridáme ajvar – asi 2 PL (ak nemáme, môže byť paradajkový pretlak), horčicu, tamari alebo sójovú omáčku a roztlačený baklažán.
  5. Okoreníme, (kto má rád, môže pridať aj čili), pridáme drvenú rascu a muškátový oriešok. Nakoniec môžeme pridať aj čierne olivy. Baklažánový tatarák najlepšie chutí na hrianke alebo na bruschette.