Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá vyznávam vo svojej súkromnej, ale aj v reštauračnej kuchyni.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cuketky paríme asi 5 minút, vydlabeme vnútro tak, aby ostali „lodičky“. Drobky pokrájame na malé kúsky a urestujeme na cibuľke. Do zmesi pridáme vnútro cuketiek a obe papriky, tymian a nakoniec soľ a korenie.
  2. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Vmiešame vajíčka a polovicu parmezánu. Zmes dáme do chladničky na pol hodiny odstáť.
  3. Potom už len cuketky naplníme, posy-peme zvyšným parmezánom a pečieme 10 minút v rúre rozohriatej na 180 °C. Cuketky môžeme podľa chuti nahradiť napríklad baklažánom, paprikou či tekvicou.