Bábovka z domácej pekárne

Autor receptu: andula1964

Ja pečiem pre mojich chlapov veľmi rada, no nie vždy keď oni majú chuť mám práve čas, preto dosť využívam moju pomocníčku!

5 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do pekárničky si dáme postupne všetky suroviny ako sú napísané.Nech sa nám riadne zmiešajú-tak asi 10-15 minút.
  2. My si za ten čas zmiešame rum,vodu a kakao v nádobe.Otvoríme pekáreň a na vymiešané cesto nalejeme kakaovú hmotu,premiešame špojdlou,aby hmota bola po celej bábovke nie len na jednej kope,tým vlastne ona zostane taká akoby mramorová.
  3. Pečieme tak 1 1/2 hodiny,no pre istotu skúsime špajdlou,či už je prepečená.Možeme si zvoliť program koláč a tak len kontrolujeme našu bábovečku,aby nám náhodou sa veľmi neupiekla na tmavo,prípade ak už je vypneme pekáreň.Možno sa vám to zdá náročné pečenie no pri novej pekárni sa všeličo pritrafí a hlavne ak ju ešte nemáte dobre odskúšanú:D. A my medzi tým ako pekáreň pracuje sa venujeme našim deťom,vnúčatám, či záhradke. Prajem dobrú chuť:D.