Medový zákusok

Babkin plnený medovník (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Z babkinho receptára.

42
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto spolu zmiešame...
  2. ...a na jemne pomúčenej doske dôkladne prehnetieme. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu a na vymastenom plechu upečieme. Ešte teplé upečené pláty zložíme z plechu.
  3. Plnka: Maslo s cukrom vyšľaháme. Z mlieka, Zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť, tak aby sa neurobili hrčky. Potom ju spojíme z vyšľahaným maslom a dobre vyšľaháme.
  4. Plnkou potrieme dva platy a tretím zakryjeme.
  5. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
  6. Dobrú chuť.