Medový zákusok
Babkin plnený medovník (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Z babkinho receptára.
42 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 180-200 °C |
Postup- Suroviny na cesto spolu zmiešame...
- ...a na jemne pomúčenej doske dôkladne prehnetieme. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, vyvaľkáme na tenko na veľkosť plechu a na vymastenom plechu upečieme. Ešte teplé upečené pláty zložíme z plechu.
- Plnka: Maslo s cukrom vyšľaháme. Z mlieka, Zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť, tak aby sa neurobili hrčky. Potom ju spojíme z vyšľahaným maslom a dobre vyšľaháme.
- Plnkou potrieme dva platy a tretím zakryjeme.
- Vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
- Dobrú chuť.
|