Drobné arašidové pečivo
Arašidové hviezdičky (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Základný recept je z receptu linecké sedmoro, pridala som arašidovú múku a nová chuť je na svete.
120 minút príprava |
8-10 minút na 170 °C |
Postup
- Suroviny na cesto zmiešame, jogurt pridávame podľa potreby, kým nie je cesto kompaktné. Cesto zabalíme a necháme odležať. Ja som ho robila ráno a poobede som už piekla. Nedávam ho do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme. Zvolila som hviezdičky, aj keď sa budú horšie plniť, kolieska som robila z BB pudingu.
- Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na 170 stupňoch upečieme, nemali by veľmi stmavnúť. Necháme ich na plechu vychladnúť, horúce sú veľmi krehké, polámali by sa.
- Salko a maslo vyšľaháme, podľa potreby pridáme arašidové maslo. Robila som z celého Salka, naplnila som aj BB kolieska. Plnku dávam do špricu, urobím na hviezdičky z krému koliesko a do stredu dám džem, dobrý je ríbezľový, marhuľový, čo doma máte. Priklopíme druhou hviezdičkou.
- Dáme stuhnúť do chladu, dnes sa dalo aj na balkón. Medzitým si pripravíme čokoladovú polevu rozpustením čokolády a tuku nad parou. Hviezdičky buď len pofŕkame alebo namočíme celý vrch do čokolády. Ozdobíme. Dáme stuhnúť. Vyšlo mi 75 ks. Dole na obrázku sú naplnené BB kolieska.
- Hotovo, tak tento rok dva druhy pečené, dva druhy nepečené, ešte kváskový štedrák a myslím, že to úplne stačí. Zajtra budeme piecť medovníky s vnúčatami, ale tie si vezmú domov.
Krásne vianočné sviatky, priatelia!