Drobné arašidové pečivo

Arašidové hviezdičky (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Základný recept je z receptu linecké sedmoro, pridala som arašidovú múku a nová chuť je na svete.

120 minút
príprava
8-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiešame, jogurt pridávame podľa potreby, kým nie je cesto kompaktné. Cesto zabalíme a necháme odležať. Ja som ho robila ráno a poobede som už piekla. Nedávam ho do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme. Zvolila som hviezdičky, aj keď sa budú horšie plniť, kolieska som robila z BB pudingu.
  2. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na 170 stupňoch upečieme, nemali by veľmi stmavnúť. Necháme ich na plechu vychladnúť, horúce sú veľmi krehké, polámali by sa.
  3. Salko a maslo vyšľaháme, podľa potreby pridáme arašidové maslo. Robila som z celého Salka, naplnila som aj BB kolieska. Plnku dávam do špricu, urobím na hviezdičky z krému koliesko a do stredu dám džem, dobrý je ríbezľový, marhuľový, čo doma máte. Priklopíme druhou hviezdičkou.
  4. Dáme stuhnúť do chladu, dnes sa dalo aj na balkón. Medzitým si pripravíme čokoladovú polevu rozpustením čokolády a tuku nad parou. Hviezdičky buď len pofŕkame alebo namočíme celý vrch do čokolády. Ozdobíme. Dáme stuhnúť. Vyšlo mi 75 ks. Dole na obrázku sú naplnené BB kolieska.
  5. Hotovo, tak tento rok dva druhy pečené, dva druhy nepečené, ešte kváskový štedrák a myslím, že to úplne stačí. Zajtra budeme piecť medovníky s vnúčatami, ale tie si vezmú domov. Krásne vianočné sviatky, priatelia!