Arabská jahňacia Bakapka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie stehno nakrájame na kocky. Ak je mäso zo staršieho zvieraťa (barana), tak ho vopred predvaríme a vodu vylejeme. Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľku, vložíme mäso a pridáme koreniny, opečieme 2 až 3 minúty. Pridáme pretlak, polovicu prelisovaného cesnaku, cícer, podlejeme vodou a dusíme.
  2. Keď mäso začína mäknúť, vložíme mrkvu a petržlen. Pred dovarením vložíme zemiaky, prekrojené iba na polovicu a dovaríme. Na koniec pridáme cesnak a nasekaný čerstvý kôpor alebo petržlenovú vňať.
  3. (V Afrike ešte v guláši nechýbajú cestoviny – penne.) Ako prílohu servírujeme cesnakové gnocchini z varených zemiakov a hladkej múky; uvarené v osolenej vode a potom opečené na masle.