Arabská jahňacia Bakapka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup- Jahňacie stehno nakrájame na kocky. Ak je mäso zo staršieho zvieraťa (barana), tak ho vopred predvaríme a vodu vylejeme. Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľku, vložíme mäso a pridáme koreniny, opečieme
2 až 3 minúty. Pridáme pretlak, polovicu prelisovaného cesnaku, cícer, podlejeme vodou a dusíme.
- Keď mäso začína mäknúť, vložíme mrkvu a petržlen. Pred dovarením vložíme zemiaky, prekrojené iba na polovicu a dovaríme. Na koniec pridáme cesnak a nasekaný čerstvý kôpor alebo petržlenovú vňať.
- (V Afrike ešte v guláši nechýbajú cestoviny – penne.) Ako prílohu servírujeme cesnakové gnocchini z varených zemiakov a hladkej múky; uvarené v osolenej vode a potom opečené na masle.
|