Nepečený ananásový dezert
Ananásové tiramisu s medovým mascarpone a želatínovým zrkadlom
Autor receptu: ellie17
Ľahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom.* Piškóty sú namáčané do kávy s rumom, s vrstvou
jemného medového krému z mascarpone a šľahačky, doplnené plátkami ananásu. Navrchu je želatínová vrstva zo šťavy z
kompótu, ktorá dezertu dodá krásny vzhľad aj chuť.
Postup
- Uvarenú kávu necháme úplne vychladnúť. Primiešame do nej rum.
Piškóty krátko máčame v rumom ochutenej káve a ukladáme na dno formy (cca 20×30 cm alebo okrúhla tortová).
- Želatínu (4 plátky) namočíme do studenej vody na 5 minút.
Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do polotuha.
V mise zmiešame mascarpone s medom. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme v 2 PL horúcej vody a vmiešame do mascarpone.
Jemne do krému zapracujeme šľahačku.
Polovicu krému nanesieme na piškóty.
- Na krém poukladáme kolieska ananásu. Zvyšok krému rozotrieme navrch.
- Želatínu (2 plátky) namočíme do studenej vody.
V rajnici zohrejeme vodu so šťavou z kompótu a cukrom (nevaríme).
Pridáme vyžmýkanú želatínu, premiešame a necháme mierne vychladnúť.
Rovnomerne nalejeme na povrch dezertu.
- Dezert necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.