Nepečený ananásový dezert

Ananásové tiramisu s medovým mascarpone a želatínovým zrkadlom

Autor receptu: ellie17

Ľahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom.* Piškóty sú namáčané do kávy s rumom, s vrstvou jemného medového krému z mascarpone a šľahačky, doplnené plátkami ananásu. Navrchu je želatínová vrstva zo šťavy z kompótu, ktorá dezertu dodá krásny vzhľad aj chuť.

8
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarenú kávu necháme úplne vychladnúť. Primiešame do nej rum. Piškóty krátko máčame v rumom ochutenej káve a ukladáme na dno formy (cca 20×30 cm alebo okrúhla tortová).
  2. Želatínu (4 plátky) namočíme do studenej vody na 5 minút. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do polotuha. V mise zmiešame mascarpone s medom. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme v 2 PL horúcej vody a vmiešame do mascarpone. Jemne do krému zapracujeme šľahačku. Polovicu krému nanesieme na piškóty.
  3. Na krém poukladáme kolieska ananásu. Zvyšok krému rozotrieme navrch.
  4. Želatínu (2 plátky) namočíme do studenej vody. V rajnici zohrejeme vodu so šťavou z kompótu a cukrom (nevaríme). Pridáme vyžmýkanú želatínu, premiešame a necháme mierne vychladnúť. Rovnomerne nalejeme na povrch dezertu.
  5. Dezert necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.