Foto: ailuj82
jemné keksy s krémom Dulce de Leche
porcií
Suroviny
Keksy: | |
260 g |
|
1/4 KL |
|
230 g izbovej teploty |
|
60 g |
|
1 KL |
|
KRÉM Dulce de Leche: | |
1 l |
|
150 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1/8 KL |
|
|
|
|
Postup
-
1
V troške mlieka rozmiešame kukuričný škrob a spolu so zvyšným mliekom nalejeme do hrnca s dvojitým dnom. Pridáme cukor, med, soľ a sodu bikarbonu.
-
2
Varíme a miešame...
-
3
...varíme a miešame....
-
4
a asi po 2 hod. nám to konečne zhustne :). Odstavíme z ohňa a pridáme mleté orechy /100-200g podľa chuti/
-
5
Keksy: Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme múku a soľ. Vypracujeme cesto, vytvarujeme valec s priemerom asi 5 cm a necháme v chlade aspoň 1 hod.
-
6
Vychladnutý valec pokrájame na kolieska hrubé asi 6mm, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do chladničky na 20-30 min.
-
7
Pečieme v predhriatej rúre 7-10 min.
-
8
Vychladnuté keksy spájame s krémom a posypeme práškovým cukrom. Krému je viac, tak môžeme ním naplniť tortové oblátky. Chutia skoro ako grilážky :)
-
9
Pomohol aj Dr. Oetker :)
Alebo nechať dve hodiny odstáť?
Ešte, čo sa týka toho dlhého času - ak sa dá tam škrob ( maizena), nemalo by to zhustnúť za chvíľku? Alebo výsledok je získaný práve dlhým varením? Prepáč, priveľa otázok, ale ma to zaujíma.
Varí sa to 2 hod., netreba to stále miešať, mne sa krém nepripekal, ale keď sa rozbublal, dosť fŕkal. Toho škrobu tam ide málo, od neho to nehustne. Vyparí sa tekutina a asi skaramelizuje cukor. Od toho je to hnedé ako karamel. Na obrázku č.4 je krém bez orechov. Aj tu na vareche som videla tento krém a varili ho až 6 hod.
varecha.pravda.sk/recepty/triples-dulce-de-leche/2313-rec...
Ailuj, vidím, že si použila vanilkový a nie vanilínový cukor. Aj ja ho kupujem radšej ako ten umelý.