Alfajores fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 1. júla 2011
Alfajores (fotorecept)
Foto: ailuj82

jemné keksy s krémom Dulce de Leche

24
porcií

Suroviny

Keksy:
260 g
1/4 KL
230 g izbovej teploty
60 g
1 KL
KRÉM Dulce de Leche:
1 l
150 g
1 PL
1 PL
1/2 KL
1/8 KL




Postup

  1. 1

    V troške mlieka rozmiešame kukuričný škrob a spolu so zvyšným mliekom nalejeme do hrnca s dvojitým dnom. Pridáme cukor, med, soľ a sodu bikarbonu.

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Varíme a miešame...

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...varíme a miešame....

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a asi po 2 hod. nám to konečne zhustne :). Odstavíme z ohňa a pridáme mleté orechy /100-200g podľa chuti/

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keksy: Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme múku a soľ. Vypracujeme cesto, vytvarujeme valec s priemerom asi 5 cm a necháme v chlade aspoň 1 hod.

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutý valec pokrájame na kolieska hrubé asi 6mm, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do chladničky na 20-30 min.

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme v predhriatej rúre 7-10 min.

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnuté keksy spájame s krémom a posypeme práškovým cukrom. Krému je viac, tak môžeme ním naplniť tortové oblátky. Chutia skoro ako grilážky :)

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pomohol aj Dr. Oetker :)

    Alfajores (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

3sandra3
jééminku,,, takéto niečo nepoznám... to musím vyskúšať, dobre to vyzerá... ukladám si do kk
ola111
Keksíky vyzerajú veľmi dobre,ten krém sa má dve hodiny miešať?
Alebo nechať dve hodiny odstáť?
ailuj82
krém sa varí 2 hod. za občasného - častého miešania :)
evanaaa
Aj mne sa recept páči, len ma trochu odrádza to miešanie, fakticky dve hodiny stáť pri sporáku.....no, za jeden pokus to stojí. Ailuj82, prečo má krém čokoládovú farbu, veď si tam pridala len orechy, nie kakao? A píšeš, že kukuričný škrob ale na obrázku je zemiakový, je to jedno?
Ešte, čo sa týka toho dlhého času - ak sa dá tam škrob ( maizena), nemalo by to zhustnúť za chvíľku? Alebo výsledok je získaný práve dlhým varením? Prepáč, priveľa otázok, ale ma to zaujíma.
ailuj82
@evanaaa - ten škrob som si už opravila, ďakujem za upozornenie.
Varí sa to 2 hod., netreba to stále miešať, mne sa krém nepripekal, ale keď sa rozbublal, dosť fŕkal. Toho škrobu tam ide málo, od neho to nehustne. Vyparí sa tekutina a asi skaramelizuje cukor. Od toho je to hnedé ako karamel. Na obrázku č.4 je krém bez orechov. Aj tu na vareche som videla tento krém a varili ho až 6 hod.
 varecha.pravda.sk/recepty/triples-dulce-de-leche/2313-rec...
violetacamorova
Pekné sliny sa mi zbiehajú, možno sa odhodlám niekedy na takýto krémik, zatiaľ mám čo robiť aj pri dvadsať minútovkách , ale za pokus to stojí, ukladám si, lebo ma to zaujalo.
evanaaa
Takže to je skaramel. cukor, krásne, asi preto je ten krém taký jedinečný. Ale 6 hodín variť, pánabeka, nemám až takú výdrž.
Ailuj, vidím, že si použila vanilkový a nie vanilínový cukor. Aj ja ho kupujem radšej ako ten umelý.
celeblith
take spanielsko-arabske linecke :) pacia sa mi velmi! KK, mozno sa pretrhnem a urobim take na kurz spanielciny :)
cica2
receptík si ukladám, páči sa mi:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia