Polievka

Ajo Blanco (biele gaspacho)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.
  2. Potom pridáme približne na 1,5 cm x 1,5 cm veľké kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom tak, aby v ňom boli zemiaky ponorené. Na záver pridáme lupienky mandlí a všetko spolu uvaríme domäkka.
  3. Keď sú všetky ingrediencie mäkké, pridáme smotanu a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a môžeme servírovať. Pre lepšiu chuť môžeme Ajo Blanco dozdobiť plátkami mandlí, červeným hroznom, čerstvými bylinkami a pár kvapkami olivového oleja.