Zakladné cesnakové aioli (garlic sauce)
Jarco nedavno pridal recept na salat, kde spomina AIOLI. Kedze tento je velmi jednoduchy na...
Starodávny tvarožník
Taketo tvarozniky piekla mama davno v nasej domacej vekej pekarenskej peci, kde sa ich zmestilo aj...
Domáce škvarky v Canade
Tie si tiez musim urobit vacsinou sama, lebo kupit v delikatesoch ich dostanem malokedy a potom...
Domáci tvaroh v Canade
Ked si chcem tu upiect mamine dobre slovenske tvarozniky ako ich originalne robila ona, tak si...
Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)
Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...
Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...
Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...
Yorkshire pudding (alebo popovers)
Yorkshire Pudding nie je naozajstny pudding, ale taka "muffinka" a originalne sa serviroval s Roast Beef....
Beef (Hovädzie) Wellington
Pôvod Beef (Hovädzie Wellington) nie je úplne isty, pravdepodobnost je u Arthura Wellesley, (prvý vojvoda...
Chilli alebo mexická fazuľa
Jedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená:...
Krehké cesto na pie (páj) koláč
Kolac PIE (PAJ-citaj dlhe a) je na tomto kontinente velmi oblubenym. Casto sa pecie s roznymi kombinaciami...