Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...
Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi...
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...
Zelenina s kukuričnými plátkami a hummus
Milujem tento recept. Ak sa spoja chute, máte doslova nebíčko v papuľke:-)))
Šošovicovo-cuketový koláčik
Inšpiráciu na tento recept som našla v jednom časopise v čakárni u lekára, ale nezapamätala som...
Lievance
dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim,...
Rybacia polievka
Túto rybaciu polievku pripravujem už niekoľko rokov a veľmi som si ju obľúbil.
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
Zdravá brusnicová bábovka
Pôvodne som sa chystala spraviť klasickú mramorovú bábovku a pridať do nej sušené brusnice, ale nakolke...
Sendviče zo žemlí s chlebovou a ľanovou múkou
Posledná nedeľa s čerstvými žemľami na raňajky, bola „úspešná až véééľmi“. Nie div, že...
Hus so zemiakovou plnkou
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...
Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...
Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....
Karamelové košíčky s čokoládou a peľovým snehom
Košíčky: Elektrickým mixérom vyšľaháme maslo s cukrom na hladkú hmotu. Vmiešame žĺtok, prilejeme 15 ml...
Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom
Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S...
Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.
Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...
Hlivovo-tvarůžkové topinky
Mám ráda tvarůžky a houby-jakékoliv. Spojit je dohromady nebyla špatná volba. ...
Pórové rolky
Pór umyjeme a pokrájama na asi 7cm klátiky, smerom do stredu narežeme do polovice a porozoberáme po...
Ovocné tyčinky nepečené
Marhule, slivky, višne a marcipán nakrájame nadrobno. Všetko nasypeme do misy a prelejeme rumom, necháme odležať 30...
Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom
Jemný nadýchaný makový korpus a ľahučký tvarohový krém vyšperkovaný sladkým likérom si poľahky upečiete, aj keď...
Trený chlebíček
Maslo mierne nahrejeme, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vajcia.
Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...