Žitavská tekvicovica
Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú tekvicu nastrúhame. Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme na masle a vložíme na ňu nastrúhanú tekvicu. Orestujeme a zalejeme vývarom. Osolíme a varíme, kým sa tekvica nerozvarí.
- 2
Rozvarenú tekvicu rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Hladkú múku opražíme na masle, zalejeme smotanou a tekvicou.
- 3
Všetko spolu varíme asi 15 minút za stáleho miešania a dochutíme soľou, bielym korením a octom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu