Žitavská tekvicovica

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014
Žitavská tekvicovica
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
100 g
1 l
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú tekvicu nastrúhame. Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme na masle a vložíme na ňu nastrúhanú tekvicu. Orestujeme a zalejeme vývarom. Osolíme a varíme, kým sa tekvica nerozvarí.

  2. 2

    Rozvarenú tekvicu rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Hladkú múku opražíme na masle, zalejeme smotanou a tekvicou.

  3. 3

    Všetko spolu varíme asi 15 minút za stáleho miešania a dochutíme soľou, bielym korením a octom.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Krasne suroviny, pekne jednoduche a ake nadherne jedlo z nich, ste sikovny a inteligentny.
terinka55
Profesionálny kuchár a ešte k tomu "chef" by to mal mať v malíčku. Čo to tu má spoločné s "inteligenciou"

Ďalšie recepty: