Dezerty (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Zázvorový crème brûlée

Dezerty

Jednoduchý klasický francúzsky recept s úžasným výsledkom :)

prazdny

Tvarohová kivi torta

Torty

Osviežujúca tvarohová torta s kivi

prazdny

Banány v čokoláde

Dezerty

Banány olupeme a nakrájame na 1cm hrube kolieska. Každé koliesko vložíme medzi dve piškoty a spojíme šparadlom...

prazdny

Medovníčky

Dezerty

Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj....

prazdny

Medovníky

Koláče

S maminou sme dlho hľadali recept na dobré mäkké medovníky, až kým sme nenašli tento...

prazdny

Hrnčekový koláč s marhuľami a tvarohom

Koláče

Jednoduchý a vláčny koláčik....

prazdny

Nutela hviezdičky

Dezerty

Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....

prazdny

Dolky od Livky

Dezerty

Obľúbený recept mojej priateľky Lívie.

prazdny

Tekvicový koláč

Koláče

Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme...

prazdny

Čokoládové cookies pre šibačov

Dezerty

Jednoduchý, chutný, trvanlivý a v našej rodine obľúbený recept vhodný na každú príležitosť.

prazdny

Pistáciové kupolky v ružovej poleve

Dezerty

Veľmi rád vymýšľam a pečiem májové dezerty. Jar totiž vnáša do cukrárstva svieže farby a vône. Nastáva ideálny čas na spojenie celoročnej klasiky s...

prazdny

Tiramisu

Dezerty

Krém: Vymiešame tvaroh, šľahačku a cukor.

prazdny

Marhuľové clafoutis

Koláče

Pokiaľ viem, originál francuzské clafoutis sa robí z čerešní aj s kôskami a mliekom, toto...

prazdny

Piškótový zákusok Včelie bodnutie

Dezerty

Klasicky sa koláč s názvom Včelie bodnutie pečie z kysnutého cesta. Toto je oveľa rýchlejšia verzia,...

prazdny

Medovník na biskupský spôsob

Koláče

Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....

prazdny

Paradajkové rezy

Dezerty

Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v...

prazdny

Kysnutý jablkovo-tvarohový pletenec

Koláče

Vynikajúca chuť, jemné cesto. Tak by sa dal opísať tento úžasný kysnutý pletenec plnený jablkami a tvarohom....

prazdny

Jablkové prekvapenie

Koláče

Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

prazdny

Kvet bazy v palacinkovom ceste

Dezerty

Každý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, ...

prazdny

Nutellové „brownies“

Koláče

Z vajíčka oddelit žĺtok od bielku a pridať do každého pol kl cukru. Oboje poriadne vyšľahať...

prazdny

Levanduľové sušienky

Dezerty

Keďže máme nasadenú levanduľu, okrem sirupu skom vyskúšala aj levandulove sušienky :)

prazdny

Mini cheesecakes s tekvicou Hokkaido

Dezerty

Medzi moje obľúbené múčniky patrí cheesecake a keď mi dnes pri varení obeda zostala navyše polovica hokkaido...

prazdny

Voňavé vianočné medovníčky

Dezerty

Vajcia rozmiešame s cukrom. Med zohrejeme a horúci ho zmiešame s klinčekami, škoricou, múkou a práškom do...

prazdny

Koláčiky s čokoládovým krémom

Koláče

V mise zmiešame sypké suroviny - múku so soľou, kypriacim práškom a cukrom. Do mlieka...

prazdny

Rýchly perník

Koláče

robím ho vždy ked zavolá syn, že odchádza na cestu s kamionom, lebo je fakt rýchly a...

prazdny

Maková roláda s marhuľami

Dezerty

Milujem makové koláče a tento patrí medzi moje najobľúbenejšie. Našli sme ho už dávno v nejakom...

prazdny

Pečené jabĺčko

Dezerty

pečené s mandľami a podávané s kávovým dipom...

prazdny

Banánovo-mandľový makovec bez lepku

Koláče

Sezóna maku je v plnom prúde a my sa ho nevieme nabažiť. Receptov na makové koláče je neúrekom. My vám dnes predstavíme jeden na vynikajúci šťavnatý makovec bez lepku....

prazdny

Pomarančovo-makové miniroládky

Dezerty

Recept na miniroládky nie je tak zložitý, ako sa na prvý pohľad zdá. Pomocou Lucie...

prazdny

Zlaté Lotus guľky

Dezerty

Luxusné vianočné výborné guľky s obľúbených Lotus sušienok.

prazdny

Bezlepkové princess rezy

Dezerty

Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Do...

prazdny

Ovocné pokušenie

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave