Bonboniéra

dadush - fotkadadush, 19. júna 2015
Bonboniéra
Foto: dadush

Kúpila som si nové silikónové čokoládové formy na bonboniéru, neodolala som a musela skúsiť.

Suroviny

 trocha
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr som si namočila brusnice v rume.

  2. 2

    Čokoláda na bonboniéru by sa mala podľa správnosti temperovať, aby bola pekná lesklá. Temperovanie znamená zohriať čokoládu na určitý stupeň a následne schladiť zase na určitý stupeň. Tie stupňe záležia od toho akú mame čokoládu či už bielu, tmavú alebo mliečnu.

  3. 3

    Ale keďže mne sa sa nechcelo :D tak som len nad parou roztopila s trochou cery (ak sa niekomu cera nepáči nech rozpúšťa len tak alebo s trochou masla) čokoládu, do tej 52% som musela pridať trocha kakaa lebo som ju spravila veľmi riedku. Kávovou lyžičkou som vrstvila čokolády do suchých a čistých formičiek. Je veľmi dôležité aby tam nebola smietka alebo kvapka vody. Takto som naplnila cca polku formičiek, pridala som brusnice namočené v rume a znova vrstvila čokolády. Niektoré čokoládky boli farebné a niektoré jednofarebné. Ja ich dávam vždy stuhnúť do chladničky na 1-2 hodiny, potom ich vyklopím z formičiek. Skladujem ich v chladničke len tak položené na tanieriku alebo v uzavretej dóze.

  4. 4

    Je to piplavá robota aj s tým temperovaním, ktoré sa musí dodržať inak nevznikne požadovaný efekt ale výsledok je veľmi estetický.

    Bonboniéra - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Nitriansky kraj, Dezerty, Na sladko

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Pekné - šikulka si :-).