Rebarborový koláč s orechmi
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 28. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 28. mája 2013
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vymiešame s múkou, práškovým cukrom a vajcom. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech.
- 2
Posypeme mletými orechmi zmiešanými s vanilínovým cukrom a pridáme nakrájanú rebarboru posypanú kryštálovým cukrom. Prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta a povrch potrieme žĺtkom.
- 3
Posypeme nahrubo posekanými orechmi, popicháme vidličkou a vo vyhriatej rúre upečieme. Pečieme asi 40 minút na 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Marienka, zrejme na tortovú formu