Rebarborový koláč s orechmi

Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 28. mája 2013
Rebarborový koláč s orechmi
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
250 g
30 g
1 ks
Na plnku:
100 g
700 g
150 g
2 bal
Na potretie:
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s múkou, práškovým cukrom a vajcom. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Posypeme mletými orechmi zmiešanými s vanilínovým cukrom a pridáme nakrájanú rebarboru posypanú kryštálovým cukrom. Prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta a povrch potrieme žĺtkom.

  3. 3

    Posypeme nahrubo posekanými orechmi, popicháme vidličkou a vo vyhriatej rúre upečieme. Pečieme asi 40 minút na 180°C.

Diskusia k receptu

3sandra3
dobrý koláčik... mňam
Marienka, zrejme na tortovú formu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia