Jahodová klasika fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 19. júna 2013
Jahodová klasika (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Absolútne úžasná!:)

4
porcie

Suroviny

400 g
250 ml
1 struk
80 g
300 g
1 kus
2 kusy




Postup

  1. 1

    Mlieko zohrejeme v hrnci spolu s rozrezanou vanilkou. Krátko predtým než prevrie odstavíme z plameňa a necháme asi 15 minút chladnúť.Potom vyberieme vanilkový struk.

    Jahodová klasika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajce vyšľaháme so žltkami a cukrom a peny.

    Jahodová klasika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prilejeme vychladnuté mllieko a všetko premiešame(ja som trošku ešte prešľahala). Misku dáme na vodný kúpeľ a zmes miešame (trošku nám zhustne)Potom misku odstavíme. Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

    Jahodová klasika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým dotuha vyšľaháme šľahačku .

    Jahodová klasika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistené,umyté a napol rozrezané jahody rozmixujeme na pyré.

    Jahodová klasika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu a jahody postupne primiešame do vajcovej zmesi.Dobre premiešame.

    Jahodová klasika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nalejeme do nádoby dáme do mrazničky po hodine premiešame(stačí raz kryštáliky sa nevytvoria) a necháme uplne zmraziť.

    Jahodová klasika (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

monda
no tak to by som si veru dala hned tak je tu horúco :-) vyzerá to supeéér. Uložím a vyskúšam, dík za recept.
frezia
Tu musim bezpodmienecne vyskusat .Este som nikdy nerobila zmrzlinu,ale tato sa mi velmi paci. Dakujem,ukladam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia