Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
chorvatka
„Plnená paprika podľa mojej mamy (fotorecept)”
No narobili ste mi chute ! Vyberiem sa v stredu na arabsky trh, tam dostat zelenu papriku, ktoru volaju Dolma (turecky nazov tohto jedla), je to prave ta, co ma pravidelny tvar najvhodnejsi na plnenie. Plnenu papriku vymysleli kedysi v Armenskej oblasti Turecka a myslim ze jahnacinu miesali s hovadzinou. Ja ju peciem v rure.
zolik
„Co dnes vaříte, pečete, na čem si...”
@kucharka (11.5.2025 17:07)
Pokus s akože bryndzovými haluškami som mala len jeden. Skončil katastrofálne. Keď prídem na SK tak bryndzáky, treska s gumenými rohlíkmi a vysmážaný oštiepok sú jedlá, ktoré konzumujem ako prvé. Jedno v akom poradí, ale vždy sa už dopredu na ne teším. Veď to poznáš 😊
kucharka
„Co dnes vaříte, pečete, na čem si...”
Rajčinový šalát s mozarellou a bazalkou. Tieto rajčiny vyzerajú, že sú ešte nezrelé, pri stopke sú trochu do zelena, je to taký druh, sú veľmi chutné, tvrdšie, dávajú sa do šalátov.

U nás cez deň teplo, 23 stupňov, ale na večer sa vždy ešte schladí, večera na balkóne ešte nemôže byť :-)


stefanm
„Co dnes vaříte, pečete, na čem si...”
... zopár "momentiek" zo včera... túlali sme sa po trhoviskách a obchodoch...celkom zaujímavý deň 🙂

... užívajte zbytok nedele...tu, u nás, celkom príjemné počasie ale predpoveď na týždeň je dosť desivá, chladno, mokro, nevľudne. Dúfam, že sa odborníci mýlia!!🙂


danda3
„Domáce kváskové tortilly (videorecept)”
Ahoj, milá @laylastastykitchen , hneď ako som zbadala Tvoj recept, chcela som ich čo najskôr vyskúšať. Kupované majú katastrofálne zloženie, tak som si povedala dnes alebo nikdy. Akurát miesto oleja som dala domácu bravčovú masť a hladkú špaldovú múku, s cestom sa robilo výborne, nie všetky majú okrúhly tvar, ale to nič nemení na ich chuti. Plniť budem kuracím mäsom, šalátom a idem urobiť americký dressing. Teraz cez leto ich budem robiť veľmi často. Ešte raz ďakujem.