Za vyskúšanie nič nedáte:
Ako zachrániť zakalený vývar? 4 kuchárske triky, vďaka ktorým bude o pár minút číry

Jana Klimanová, 11. februára 2024     2 minúty čítania

Zabudli ste na vývar a ten sa pri prudkom varení zakalil? Prezradíme vám pár spôsobov, ako ho vyčíriť.



Foto: Shutterstock

3. Vaječný bielok

Ak nepomohol ľad, vyskúšajte ďalší trik. Po vychladnutí vývaru asi na 60–70 °C, do neho pridajte čiastočne vyšľahané vaječné bielky. Opatrne ich do vývaru primiešajte, priveďte k varu a vývar odstavte. Keď bielky stuhnú, naviažu na seba nečistoty. Vývar po vychladnutí preceďte cez jemné sitko.




ANKETA: Prekáža vám zakalený vývar?

77,5%



22,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist