Vynájdite sa:
7 tipov, ako na grilovačke prekvapiť, aj keď nemáte žiadne mäso

Jana Štrbková, 25. augusta 2023     4 minúty čítania

Na gril patria klobásy, špekáčiky či poriadny kus mäsa... Takú predstavu má väčšina z nás. Ale čo keď doma nič z toho nemáte, alebo sa jednoducho mäsu vyhýbate? Barbora Kyšková, autorka vegánskych receptov, vám poradí, ako z grilovania urobiť labužnícku záležitosť aj bez mäsa.



Foto: Shutterstock

2. Marinujte

Huby je výborné pred grilovaním marinovať. Výborná marináda je z omáčky tamari (druh sójovej omáčky), oleja a byliniek podľa výberu. Skvelé na gril je aj marinované tofu alebo tempeh. Na­opak, zeleninu pred grilovaním marinovať netreba, najlepšia je, keď vynikne jej prirodzená chuť.




ANKETA: Máte radi grilovanú zeleninu?

93,3%



6,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist