Vlastnými rukami:
4 dekorácie z vajíčkových škrupiniek pre krásnu Veľkú noc

Jana Štrbková, mesačník Varecha, 9. apríla 2022     3 minúty čítania

Aj škrupinky od vajíčok sa pod vašimi šikovnými rukami môžu premeniť na originálnu domácu výzdobu.



Foto: Shutterstock

Rozkvitnuté hniezda

Prineste si domov kúsok jarnej prírody a vyrobte si rozkvitnuté hniezda zo zeleného machu a lišajníka. Potrebujeme podlhovastú kôru stromu, ktorú pomocou šmirgľového papiera zbavíme nečistôt. Na ňu pomocou lepiacej pištole prichytíme očistený mach a vytvoríme z neho hniezdo. Vyfúknuté škrupinky z vajíčok zo spodnej strany pomocou lepiacej pištole prilepíme ich na mach. Dovnútra škrupiniek vložíme navlhčený kúsok aranžovacej hmoty a nastokneme do nej rôznofarebné drobné kvety. Prírodná dekorácia skrášli sviatočný stôl.



Foto: Shutterstock



Foto: Shutterstock

Závesná ozdoba na halúzky

Závesnú dekoráciu na halúzky vyrobíme zo škrupiniek veľmi jednoducho. Lepiacou pištoľou nalepíme kúsky špagátu, ktoré budú slúžiť ako uško na zavesenie a dovnútra prilepíme slamienky alebo drobné kvietky.




Foto: Shutterstock

Originálne svietniky

Papierový obal od vajíčok môžeme premeniť aj na originálny svietnik. Stačí do rozpolených škrupiniek od vajíčok nakvapkať vosk a vložiť knôt. Alebo do nich môžeme prilepiť odrezanú sviečku alebo vložiť maličké sviečky do kahančekov.




Foto: Shutterstock

Veľkonočné prestieranie

Vytvoriť toto veselé stolovanie nie je náročné. Vajíčka vyfúkneme, nafarbíme ružovou či modrou farbou a necháme vyschnúť. Fixkou namaľujeme zajačikovi oči a papuľku. Uši mu vyrobíme textilným alebo papierovým obrúskom, ktorý zviažeme povrázkom. Želáme dobrú chuť k všetkým veľkonočným dobrotám!






ANKETA: Vyrábate si sami veľkonočné dekorácie?

72,7%



27,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist