2. Šetríte soľou
Foto: Shutterstock
Staré talianske pravidlo hovorí, že cestoviny by mali byť slané ako more. Na 1 liter vody pridajte 1 čajovú lyžičku soli. Soľ sypte až do vriacej vody pred vložením cestovín a počas varenia ju už nepridávajte.
Jana Klimanová, 18. januára 2023 6 minút čítania
Rozvarené, zlepené, či bez chuti? Aj pri príprave špagiet alebo kolienok sa dá pár vecí pokaziť. Vyvarujte sa nasledujúcich chýb a vaše cestoviny budú super!
Samozrejme, že pridávam olej do vody, ale samozrejme, že to nerobím pri cestovinách, ktoré chcem hneď po uvarení vmiešať do omáčky. V podstate ich v omáčke dovariť. Pokiaľ chcem cestoviny len niečím posypať (syr,tvaroh, orechy...), tak asi nechcem, aby sa mi po vybratí z vody zlepili. A oveľa lepšie je pridať olej do vody, ako ich po uvarení "prelievať" (hrozný výraz!) olejom, ako je všeobecne odporúčané.
spred roka som otvorila článok na VARECHE..
Jedlý hmyz u nás získava na popularite. Vyskúšali by ste ho aj vy?
prosím-napíšete mi váš názor na jedenie hmyzu...
vyhlášku schválil Brusel.
zaujíma ma to