Tipy od šéfkuchára:
7 praktických rád, ktoré sa vám hodia pri príprave rýb

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 25. júna 2023     4 minúty čítania

Doprajte si počas grilovacej sezóny aj ryby. Všetci gurmáni ocenia nielen ich rýchlu prípravu, skvelú chuť, ale aj hodnotu pre zdravie. Šéfkuchár Adam Gallík vám poradí, ako ich pripraviť naozaj chutne a trendovo.

2. Dochucujte bylinkami



Foto: Shutterstock

Ryby nepotrebujú pred grilovaním špeciálnu predprípravu či marinovanie, ako sa odporúča pri iných druhoch mäsa. Stačí jemne osoliť a okoreniť alebo vložiť dovnútra ryby bylinky podľa chuti. Na dochutenie rýb sa hodí veľké spektrum byliniek a korenín. K rybám sa hodí rozmarín, koriander, cesnak, kôpor, fenikel, tymian, petržlenová vňať, dokonca aj škorica a badián. Prospeje tiež kúsok citróna. Na ochutenie rýb sa výborne hodia rôzne dochutené bylinkové maslá alebo oleje.




ANKETA: Robíte na grilovačke aj ryby?

56,5%



43,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist