Šťavnaté bobule:
4 rady, ako správnym skladovaním predĺžiť životnosť hrozna

Jana Klimanová, 11. októbra 2023     2 minúty čítania

Máte radi hrozno a radi by ste si pár strapcov odložili na neskôr? Poradíme vám, čo s ním urobiť, aby vydržalo čo najdlhšie chutné a šťavnaté.



Foto: Shutterstock

3. Do chladničky. A kde presne?

Hrozno patrí jednoznačne do chladničky, pretože obsahuje veľa vody a vďaka chladu sa vlhkosť uzavrie v plode a ten ostane šťavnatý. Pri izbovej teplote by sa hrozno vysušilo a scvrklo. Avšak pozor na miesto, kam ho uložíte. Využite spodné zásuvky určené na ovocie a zeleninu.




ANKETA: Umývate hrozno predtým než ho dáte do chladničky?

0,0%



100,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist