Šťavnatá lahôdka:
6 otázok a odpovedí o varení údeného mäsa

Redakcia Varecha.sk, 8. apríla 2023     5 minút čítania

Ani vám by sa veľkonočná hostina bez údeného mäsa nerátala? Ako ho správne uvariť, aby bolo šťavnaté a lahodné?



Foto: Shutterstock

3. Vložiť mäso do studenej alebo vriacej vody?

Naše babky vkladali mäso do studenej vody a v mnohých domácnostiach sa to tak doteraz aj robí. V tomto prípade viac chute z mäsa prejde do vývaru, ktorý sa dá použiť na ďalšie varenie.

Pre vo výsledku delikátne údené mäsko však šéfkuchári radia vkladať ho do vriacej vody, aby sa zatiahlo a zostalo šťavnaté. Po 2-3 minútach treba teplotu potom stíšiť a variť na veľmi miernom ohni podobne ako vývar.





ANKETA: Varíte na veľkú noc údené mäso?

94,1%



5,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist