2. Variť so sieťkou alebo bez?
Ak ste kúpili údené mäso v obale, ten, samozrejme, nie je vhodný na varenie. Preto mäso z neho pred varením vyberte a opláchnite pod vodou.V prípade, že máte mäso v sieťke, tu sa názory na jej odstránenie pred varením rôznia. Bez nej sa, najmä rolované mäso, môže počas varenia rozpadnúť. Na druhej strane, sieťka sa počas varenia hlboko vtlačí do mäsa a je obtiažne ju potom odstrániť bez porušenia mäsa.
Foto: Photo by Markus Winkler on Unsplash
Pre tento prípad je dobré sieťku pred varením prstami alebo rúčkou varešky pouvoľňovať, odtiahnuť od mäsa, pár očiek môžete aj prestrihnúť.
Sieťku odstráňte z uvareného mäsa až po jeho vychladnutí. Vychladnuté mäso viac drží pokope, teplé sa viac rozpadáva.
Diskusia k článku