Šťavnatá lahôdka:
6 otázok a odpovedí o varení údeného mäsa

Redakcia Varecha.sk, 8. apríla 2023     5 minút čítania

Ani vám by sa veľkonočná hostina bez údeného mäsa nerátala? Ako ho správne uvariť, aby bolo šťavnaté a lahodné?

2. Variť so sieťkou alebo bez?

Ak ste kúpili údené mäso v obale, ten, samozrejme, nie je vhodný na varenie. Preto mäso z neho pred varením vyberte a opláchnite pod vodou.

V prípade, že máte mäso v sieťke, tu sa názory na jej odstránenie pred varením rôznia. Bez nej sa, najmä rolované mäso, môže počas varenia rozpadnúť. Na druhej strane, sieťka sa počas varenia hlboko vtlačí do mäsa a je obtiažne ju potom odstrániť bez porušenia mäsa.



Foto: Photo by Markus Winkler on Unsplash

Pre tento prípad je dobré sieťku pred varením prstami alebo rúčkou varešky pouvoľňovať, odtiahnuť od mäsa, pár očiek môžete aj prestrihnúť.

Sieťku odstráňte z uvareného mäsa až po jeho vychladnutí. Vychladnuté mäso viac drží pokope, teplé sa viac rozpadáva.





ANKETA: Varíte na veľkú noc údené mäso?

94,1%



5,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist