Samo a Sophie Tomečkovci:
Zohratí v manželstve aj v kuchyni

Nora Krchňáková, TV Varecha, 14. februára 2021     4 minúty čítania

Spevák a skladateľ Samo Tomeček sa koncom minulého roka oženil. So šarmantnou Sophie tvoria zohratý tím a v kuchyni im to funguje rovnako výborne ako v manželstve!



Samo Tomeček hviezdi už osem rokov v zábavnej relácii Milujem Slovensko a na konte má štyri albumy a jednu monografiu. Ako mu to krásne ladí s manželkou Sophie nám ukázal v štúdiu TV Varecha.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha



Zobrali ste sa pred polrokom, ako si užívate manželstvo?

Sophie: Je to naozaj už polroka od našej svadby. Vďaka momentálnej pandemickej situácii trávime veľmi veľa času spolu. Napriek všetkým negatívnym veciam, ktoré so sebou táto doba prináša, sme mali možnosť prežiť spoločné mesiace a vzájomne nás to ešte viac spojilo.

Obaja ste vyťažení ľudia, stíhate si pravidelne variť?

Samo: Vďaka COVID–19 je Sophie často na home office. A mne sa zrušila väčšina koncertov, tak pracujem aj ja najmä z domu. Nahrávam v mojom provizórnom štúdiu, ktoré som si doma postavil. Takže času na varenie máme momentálne dostatok.
Sophie: Pre nás nie je spoločné varenie žiadna novinka, a tak môžem povedať, že sa permanentne zdokonaľujeme vo varení aj v pečení. Stále skúšam nové recepty na koláče a snažím sa používať čo najmenej cukru, aby mi Samko veľmi nepribral.

Aké sú vaše obľúbené jedlá a čo najradšej varíte?

Samo: Zbožňujem polievky a Sophienka je špecialistka na rôzne sezónne krémové polievky. Dokážem zjesť aj celý hrniec sám... Obaja máme veľmi radi tiramisu, ktoré Sophie pripravuje. V podstate všetko, čo upečie, je skvelé a tvrdím to nielen ja, ale zatiaľ každý, kto mal možnosť niečo od nej ochutnať. Našu pizzu, ktorú sme pripravili aj v TV Varecha, fakt zbožňujeme a stále vylepšujeme. Veľmi rád pečiem a grilujem rôzne druhy mäsa, momentálne najviac morčacie a z tých zaujímavejších pštrosie. Rád robievam rôzne druhy rýb, najčastejšie pstruhy a lososy. Sophie vie fantasticky variť tofu alebo mäso na karí, rôzne morské plody, či už krevety, mušle, najčastejšie s ryžovými rezancami.

Prechádza podľa vás láska cez žalúdok?

Sophie: Pre oboch jednoznačne prechádza láska cez žalúdok. Milujeme ten pocit, keď si vzájomne môžeme pripravovať jedlá z lásky. A keď privítame návštevy, ktorým naše jedlá tiež chutia.
Samo: Sophienka ma na začiatku skúšala, či viem variť, a tak som sa jej< snažil pripravovať rôzne chutné jedlá. Verím, že som si ju tým získal. Pre mňa zase nebolo nič krajšie ako to, keď som sa vracal z koncertov neskoro v noci a doma ma čakalo na stole vždy chutné slané aj sladké prekvapenie.



Pozrite si videorecept, ktorý manželia Tomečkovci nakrútili v štúdiu TV Varecha:





Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:













Diskusia k článku







 



TOPlist