Hovorí sa, že čo je malé, to je milé. V prípade ďalšej knižky z edície Knižnica šéfkuchára možno ešte dodať, že aj užitočné. Pretože recepty, ktoré v nej sú, naozaj môžu vytrhnúť gazdinkám tŕň z päty, ak ich zastihne núdza o nápad, čo uvariť. Zemiakové variácie sú natoľko pestré, že si v nich určite nájdu jedlo, ktorým potešia svojich stravníkov. Od polievok až po hlavné chody. Ústrednou postavou sú zemiaky. Hrajú úžasne.
Výsledky súťaže z minulého týždňa o knihu Kulinária Maďarsko:
Zvíťazil recept Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch od používateľky evas13.
Knihu "Kulinária Maďarsko" získavajú aj Zdenka Furáková, Partizánske a Eva Henželová Košice; za recepty, ktoré poslali do redakcie poštou (budú uverejnené v piatkovej receptovej prílohe Pravdy 6. novembra).
Všetkým výhercom gratulujeme, súťažiacim ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie súťaže s vašimi krásnymi receptami! Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže
Postup:Prsia nakrájame na plátky,trocha vyklepeme,osolíme a obalíme v hladkej múke.
Popražíme na oleji,chvíľu z jednej a druhej strany.Potom naukladáme mäso do jánskeho skla
/bez oleja/,na každé mäsko dáme plátok syra.Nakoniec zalejeme 1šľahačkou 33%,ktorá je
zmiešaná s 1 lyžicou obyčajnej horčice.Pečieme cca20 min v rúre.Ako príloha zemiaková
kaša. /Tento recept mám odskúšaný je naozaj výborný,prajem dobrú chuť/.
potrebujeme /na 6 porcií/: 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 pohár sterilizovaných húb/ 0,7 l/, 1 veľká mrkva, 1 petržlen, 1/2 zeleru, 1 lyžička sladkej mletej papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 paradajka, 1 lyžica hladkej múky, 1,5 l vody, bylinky podľa chuti, soľ,
postup: na masle speníme nadrobno nasekanú cibuľu a pokrájaný cesnak. pridáme huby pokrájané na dlhé pásiky a dusíme 15 minút. Mrkvu, petržlen a zeler nahrubo postrúhame a vložíme k hubám. Ochutíme mletou paprikou, korením a rozkrájanou paradajkou. Zmes podusíme, poprášime múkou a 2 minúty za stáleho miešania posmažíme. Zalejeme 1,5 l vody, osolíme a 10 minút varíme. pridáme čerstvé alebo sušené bylinky podľa vlastnej chuti./ Kôpor a mätu nepoužívajte, pokazíte chuť ! /