Súťaž:
Pridaj recept a vyhraj knihu Zemiaky z edície Knižnica šéfkuchára

Varecha.sk, 5. novembra 2009     5 minút čítania

Máš v zásobe dobré kuchárske nápady? Denník Pravda a gastronomický portál Varecha.sk ich odmenia tromi krásnymi knihami.

Stačí do štvrtka 12. 11. 2009 pridať vlastný recept na stránku Varecha.sk alebo ho poslať do redakcie poštou. Z pridaných a poslaných receptov vyberieme tri, ktorých autori vyhrajú knihu Zemiaky z edície Knižnica šéfkuchára od vydavateľstva Slovart.

Hovorí sa, že čo je malé, to je milé. V prípade ďalšej knižky z edície Knižnica šéfkuchára možno ešte dodať, že aj užitočné. Pretože recepty, ktoré v nej sú, naozaj môžu vytrhnúť gazdinkám tŕň z päty, ak ich zastihne núdza o nápad, čo uvariť. Zemiakové variácie sú natoľko pestré, že si v nich určite nájdu jedlo, ktorým potešia svojich stravníkov. Od polievok až po hlavné chody. Ústrednou postavou sú zemiaky. Hrajú úžasne.


Výsledky súťaže z minulého týždňa o knihu Kulinária Maďarsko:
Zvíťazil recept Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch od používateľky evas13.

Knihu "Kulinária Maďarsko" získavajú aj Zdenka Furáková, Partizánske a Eva Henželová Košice; za recepty, ktoré poslali do redakcie poštou (budú uverejnené v piatkovej receptovej prílohe Pravdy 6. novembra).

Všetkým výhercom gratulujeme, súťažiacim ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie súťaže s vašimi krásnymi receptami! Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže
  • Organizátorom pravidelnej súťaže s týždennou periodicitou je Perex, a.s., Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína vždy vo štvrtok o 12:00 a končí nasledujúci štvrtok o 12:00, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred obvyklým začiatkom ďalšieho súťažného kola nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie pravidelného kola súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je registrácia na Varecha.sk (pozri podmienky používania) a pridanie aspoň jedného vlastného receptu počas trvania súťaže, alebo zaslanie receptu poštou na adresu Denník Pravda, Trnavská cesta 39/A, 832 66 Bratislava 3, v obálke označenej slovom „Recepty“. Všetky recepty pridané na Varecha.sk a recepty doručené poštou sa súťaže účastnia automaticky.
  • Porota zložená z pracovníkov redakcie Pravdy a Varechy vyberie podľa vlastného uváženia recepty vyhrávajúce v danom kole periodickej súťaže z tých, ktoré jej boli doručené od vyhlásenia súťažného kola do jeho uzávierky.
  • Porota v každom kole vyberá zo všetkých receptov pridaných na Varecha.sk a doručených poštou v čase od začiatku súťaže do jej uzávierky. Ak poštou zaslaný recept nepríde načas, postupuje do ďalšieho kola, no rovnaký recept nemôže vyhrať viac ako jedno týždenné kolo súťaže. Rovnaký autor môže vyhrať vo viacerých týždenných kolách, avšak s rôznymi receptmi. Počet súťažných receptov od jedného autora nie je obmedzený.
  • Kritériá na výber vyhrávajúcich receptov sú: originálnosť receptu, jeho praktickosť a realizovateľnosť, odborná úroveň, jazyková úroveň receptu, fotodokumentácia hotového jedla. Fotografia nie je podmienkou, ale dôležitým kritériom pri hodnotení receptu.
  • Porota zverejní názvy vyhrávajúcich receptov a identifikačné znaky ich autorov na Varecha.sk a v denníku Pravda do 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na emailovej adrese, ktorú uviedol pri registrácii na Varecha.sk, resp. telefonicky alebo na poštovej adrese.
  • Výhry môžu byť odovzdané výhercovi osobne ale balíkovou službou Slovenskej pošty. Do zahraničia výhry nedoručujeme. Na odovzdanie výhry je potrebná aktívna spoluúčasť súťažiaceho, najmä zastihnuteľnosť na kontaktoch poskytnutých organizátorovi. Ak organizátor vyčerpá všetky možnosti adekvátne hodnote výhry a napriek tomu sa mu nepodarí do 90 dní od vyhlásenia výsledkov súťaže skontaktovať výhercu alebo doručiť výhru, výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Porota zo súťaže vylúči recepty nespĺňajúce podmienky používania Varecha.sk.
  • Odovzdanie výhry je podmienené poskytnutím kontaktných údajov a zastihnuteľnosťou výhercu. V prípade nemožnosti odovzdania výhry do 60 dní od uzávierky súťaže výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec Perex, a.s., ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí podľa hodnotenia poroty.
  • Diskusia k článku

    gitara22
    Labužnícke kuracie prsia.
    Postup:Prsia nakrájame na plátky,trocha vyklepeme,osolíme a obalíme v hladkej múke.
    Popražíme na oleji,chvíľu z jednej a druhej strany.Potom naukladáme mäso do jánskeho skla
    /bez oleja/,na každé mäsko dáme plátok syra.Nakoniec zalejeme 1šľahačkou 33%,ktorá je
    zmiešaná s 1 lyžicou obyčajnej horčice.Pečieme cca20 min v rúre.Ako príloha zemiaková
    kaša. /Tento recept mám odskúšaný je naozaj výborný,prajem dobrú chuť/.
    pehu
    Držková z húb



    potrebujeme /na 6 porcií/: 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 pohár sterilizovaných húb/ 0,7 l/, 1 veľká mrkva, 1 petržlen, 1/2 zeleru, 1 lyžička sladkej mletej papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 paradajka, 1 lyžica hladkej múky, 1,5 l vody, bylinky podľa chuti, soľ,
    postup: na masle speníme nadrobno nasekanú cibuľu a pokrájaný cesnak. pridáme huby pokrájané na dlhé pásiky a dusíme 15 minút. Mrkvu, petržlen a zeler nahrubo postrúhame a vložíme k hubám. Ochutíme mletou paprikou, korením a rozkrájanou paradajkou. Zmes podusíme, poprášime múkou a 2 minúty za stáleho miešania posmažíme. Zalejeme 1,5 l vody, osolíme a 10 minút varíme. pridáme čerstvé alebo sušené bylinky podľa vlastnej chuti./ Kôpor a mätu nepoužívajte, pokazíte chuť ! /
    redakcia
    Recepty treba pridať do receptov, nie do diskusie, tu to asi nikto hľadať nebude. Súťažia iba recepty riadne vložené v receptoch.




     



    TOPlist