Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Foto: evas13
Tento recept sa nám zapáčil na TV Prima, v jednej kulinárskej relácii, len som ho prilepšila cibuľou a údenou slaninkou. Manžel by ho jedol Zobraziť celý popisTento recept sa nám zapáčil na TV Prima, v jednej kulinárskej relácii, len som ho prilepšila cibuľou a údenou slaninkou. Manžel by ho jedol stále, lebo je taký správny polovičný záhorák a kapustu môže v akejkoľvek forme - v piatok, alebo sviatok.
porcie
príprava
na 200-220 °C
Postup
-
1
Do stredu jenskej misy uložíme kyslú kapustu, ktorú sme trochu pokrájali, aby bola jemnejšia, posypeme oregánom, bazalkou a na plátky nakrájanou cibuľou. Na boky misy uložíme zemiaky, ktoré sú pokrájané na plátky, osolené, okorenené čier. korením, rascou a premiešané. Na toto uložíme dva plátky slaninky.
- 2
Kuracie stehná umyjeme, očistíme a natrieme grilovacím korením. Necháme odstáť v chlade 30 minút. Po uplynutí toho času poukladáme na kapustu a zemiaky pridáme zvyšné dva kusy slaninky, pokvapkáme olejom. Nepodlievame nakoľko všetky suroviny pustia šťavu.
- 3
Prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. 15 min. pred koncom pečenia odkryjeme a dopečeme.
- 4
Na posledy, keď som ju pripravovala, vložila som na dno zapekacej misy jablko a potom na vrch kyslej kapusty. Ďalej som postupovala už klasickým spôsobom. Po upečení mala kapusta a zemiaky veľmi lahodnú chuť. Odporúčam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prajem všetko dobré v Novom roku a veľa, veľa, veľa dobrých a zdravých receptov.